Hajhosszabbítás

Keratinos hőillesztés

Tincses hajhosszabbítás. A saját hajból leválasztott tincsekhez  illesztjük rá a keratinos végű póthaj tincseket egyenként , hőhatás segítségével. A keratin biztosítja a fix tartást.

2-3 havonta ajánlott újra rakatni .

A póthaj eltávolítása oldószerrel történik.

Ha ezt a technikát választjuk akkor a hajápolás során figyelni kell a megfelelő sampon kiválasztására. Olaj illetve zsírosodást fokozó termékek használata kerülendő , mert a keratinos illesztés felpuhítását, ezzel a póthaj hullását, tincsek megcsúszását eredményezheti.

Csatos póthaj

A hajhosszabbítás és dúsítás legegyszerűbb, leggyorsabb módja, nem igényli fodrász közreműködését. A hajszálak különböző hosszúságú sorokban vannak felvarrva, amelyet otthon könnyedén magunk is fel tudunk csatolni. A saját hajunkból leválasztott sorokra illesztjük a csatokkal ellátott hajsorokat. Segítségével a haj sűrűbb, hosszabb lesz. Kiváló alkalmi hajviseletek készítéséhez.

Mikrogyűrűs

A mikrogyűrűzés szintén tincses hajhosszabbítás. Kicsi, 2-4 mm-es mikrogyűrű rögzíti a póthajat a saját  hajból leválasztott tincsekhez.

A mikrogyűrű egy fogó segítségével kerül rászorításra a saját hajhoz, melyeket a fogó segítségével ugyanúgy el lehet távolítani.

Előnye , hogy vegyszer és hő mentes ezáltal a  saját haj nem érintkezik semmi féle kötő-oldó szerrel , illetve hőhatással.

Fém allergiás vendégnél nem ajánlott.

Viselési ideje 2-3 hónap , de ez hajnövekedéstől függ.

Nanogyűrűs

A nanogyűrűzés a legkissebb illesztési technika. Hő és  ragasztó nem éri a hajat.

Egyik előnye, hogy a technika nem veszi igénybe a hajat, kíméletes és nem roncsolja azt. Szinte láthatatlanok az illesztések.

Ha a nanogyűrűs technikát választjuk nem ajánlott az olajtartalmú, zsírosodást fokozó termékek használata az illesztési pontok környékén, mert a tincsek megcsúszását eredményezheti.

2-3 havonta újra rakás ajánlott. Fémérzékenység esetén a nanogyűrűs technika nem javasolt.

Zsugorcsőves

A keratinos tincseket zsugorcsövek segítségével rögzítjük a saját hajhoz. Újrarakása 1,5-2,5 havonta ajánlott.

Ha a zsugorcsöves technikát választjuk nem ajánlott az olajtartalmú, zsírosodást fokozó termékek használata az illesztési pontok környékén, mert a tincsek megcsúszását eredményezheti. Kíméletes technika .

Nincs benne fém , ezért fém érzékenyeknek is ajánlott. 

A zsugorcső színtelen és színes formában is megtalálható.

Weft

Tresszelt póthaj, mikrogyűrűs technikához és hajfelvarráshoz is.

Biztonságos és gyors hidegillesztéses hajhosszabbítási eljárás, amely egyáltalán nem károsítja a hajat.

Alkalmi megoldás a hajhosszabbításra. Hordási ideje 1-1,5 hónap

Mikrogyűrűs hajfelvarrás

Nem a saját hajból készült fonatra, hanem a hajtőre sorban felhúzott szilikonos mikrogyűrűkre kerül a varrás. Jobban a fejhez símul a tressz mint a hagyományos hajfelvarrásnál, ezért természetesebb és esztétikusabb hatást érünk el.

Újrarakása 1,5-2 havonta javasolt.

Hajfelvarrás

Hajfelvarrás vízszintes tartófonattal.

Ennél a technikánál a fej hátsó részén 1-4 sor fonatot készítünk.

A fonatokra varrással rögzítjük a tresszelt hajat, így fedőhajjal teljesen természetes hatás érhető el.

A hajfelvarrásnak megvan az az előnye, hogy egyáltalán nem károsítja az eredeti hajat. Mivel teljesen vegyszermentes, és nincs hozzá szükség hőhatásra sem.

Bármikor eltávolítható könnyen és roncsolás nélkül.

A leszedést és visszavarrást 2 havonta kell ismételni.

Csomózás

A csomózás tincses hajhosszabbítási technika.

Ennél a technikánál a  saját haj adja azt a takaróhajat, ami a csomózás helyét el tudja fedni és nem válik láthatóvá.

A csomózás technika az egy  kézi technika, melynek előnye, hogy a haj nem találkozik semmilyen ragasztóval, vagy oldószerrel, de még hő sem éri, ami esetleg károsíthatja a tincseket. A minimum 10 centiméter hosszú hajhoz illeszthetőek csomózással a póthaj tincsei. Ha a csomózást választjuk nem ajánlott az olajtartalmú, zsírosodást fokozó termékek használata az illesztési pontok környékén, mert a tincsek megcsúszását eredményezheti. 1,5 – 2,5 havonta ajánlott az újra rakás.

Ragasztócsíkos

A hajra párban tesszük fel a ragasztócsíkos hajat, szembe egymással, közé fogva annyi hajat, amennyit felvesz az első ragasztócsík.

Fonások

  • Holland fonás.
  • Holland fonás póthajjal
  • Afrofonás

Az afrofonás saját hajból, valamint póthajjal is elkészíthető.

Afrofonás az, amikor a haj tincsenként van befonva.

Fontos, hogy a vendég 1-2 nappal előtte mosson hajat és semmi olyan ápolót ne tegyen a hajára, amitől csúszna. Ne legyen zsíros a haj, mert úgy nagyon nehéz felhelyezni szorosan a póthajat, lecsúszhat.

bothajjal készült afrofonásnál Körülbelül 7-10 csomag haj használódik fel egy ilyen haj elkészítése során. Nagyon sok tényezőtől függ pl: a vendég milyen sűrűn és milyen vastagon kéri.

Hígított samponnal lehet mosni ilyen haj esetén a fejbőrt! Átlagosan 2-3 hónapig bírja az afro haj, 3 hónap után már ajánlott szétszedni.

  • Twist

Twist braid az az a csavart technika.

Twist hasonló az afrohoz, annyival tér el, hogy itt nem fonunk, hanem csavarjuk a hajat.

Vendég haja 1-2 nappal előtte legyen megmosva, és ne tegyen rá semmi olyan ápolót, amitől csúszna.

fel Körülbelül 7-10 csomag haj használódik egy ilyen haj elkészítése során. Nagyon sok tényezőtől függ pl: a vendég milyen sűrűn és milyen vastagon kéri, egyes póthajakat félbe tudunk vágni, így ha rövidebb tincseket szeretne, elegendő fele annyi haj (4-4,5 csomag)

Hígított samponnal lehet mosni ilyen haj esetén a fejbőrt! Átlagosan 2-3 hónapig bírja az twist haj, 3 hónap után már ajánlott szétszedni.